AcasaStiriMarsh achiziţionează cota majoritară de acţiuni în INSIA

Marsh achiziţionează cota majoritară de acţiuni în INSIA

8. octombrie 2013 | secțiune: Stiri

REŢEAUA INSIA ÎŞI CONTINUĂ DEZVOLTAREA ÎN EUROPA

Praga, 3 Octombrie, 2013 - Marsh a anunţat astăzi că a achiziţionat  cota majoritară de acţiuni în INSIA a.s. (INSIA), brokerul de asigurare cu sediul central în Praga, Republica Cehă. Achiziţionarea de către Marsh a cotei majoritare în INSIA, întăreşte şi mai mult parteneriatul şi  totodată sprijină dezvoltarea reţelei INSIA în Europa Centrală şi de Est (CEE), Marsh deţinând  o cotă de 60% din acţiunile INSIA.

Cu peste 1400 de parteneri în reţea care funcţionează în 310 birouri în Republica Cehă şi Slovacia, INSIA este clasată printre brokerii de top din aceste ţări. Prin modelul  său unic  şi cu ajutorul platfomelor IT, INSIA este un lider de piaţă în domeniul asigurărilor pentru IMM-uri şi persoane fizice. 
 
Richard Radford, Directorul executiv Marsh în regiunea CEE şi ţările Commonwealth a declarat: "Anunţul de astăzi este o dovadă a succesului în relaţia noastră cu INSIA în ultimii 2 ani. Prin achiziţionarea unei cote majoritare, scopul nostru este de a ajuta la dezvoltarea reţelei INSIA la nivel internaţional. Acest pas face parte din strategia Marsh de a-şi face simţită prezenţa şi pe segmentul de retail, respectiv al IMM-urilor la nivel global."

Ivan Špirakus, CEO INSIA a.s., a adăugat: “Pe parcursul celor 2 ani de parteneriat între INSIA şi Marsh, am simţit avantajele cooperării ce au adus beneficii tangibile membrilor reţelei INSIA. Cred cu tărie că toţi membrii reţelei INSIA vor beneficia  de pe urma acestei relaţii mai strânse cu Marsh.”
 
Atât Marsh, cât şi INSIA vor continua să funcţioneze ca entităţi separate în Republica Cehă şi Slovacia. În afara acestor ţări, operaţiunile INSIA vor funcţiona sub numele de INSIA EUROPE.

BESsBESsBESsBESs

Despre Marsh
Marsh, lider mondial în brokerajul în asigurări şi consultanţă de risc, crează parteneriate cu clienţii săi pentru a identifica, inventa şi implementa soluţii inovatoare specifice fiecărei industrii menite a proteja afacerea clienţilor şi a-i ajuta să se dezvolte. Marsh are o echipă de peste 27.000 de angajaţi care colaborează pentru a oferi consultanţă şi putere de negociere clienţilor din peste 100 de ţări. Marsh este parte a Marsh & McLennan Companies, un grup ce oferă servicii profesionale prin 54.000 de angajaţi la nivel mondial şi cu venituri de peste 12 miliarde USD, din grup mai făcând parte şi Guy Carpenter, specialist în risc şi reasigurări; Mercer, furnizor de servicii şi consultanţă HR; şi Oliver Wyman, ce oferă consultanţă în management.
  
Despre INSIA
INSIA reprezintă cea mai mare reţea de brokeri de asigurări din Europa Centrală şi de Est. INSIA  oferă servicii profesionale de brokeraj în asigurări, atât pentru segmental de retail, cât şi pentru cel de IMM-uri dintr-o selecţie largă de companii de asigurare înca din anul 1992. INSIA a înregistrat venituri de 29 milioane de dolari la data de 31 Decembrie 2012. Reţeaua INSIA este formată din aproximativ 1400 de membri cu 310 birouri în franciză care funcţionează cu succes în Republica Cehă şi Slovacia. INSIA se bazează pe platforma IT unică, numită Yeti şi datorită dezvoltării rapide a fost declarată una dintre cele mai dinamice  companii din regiunea CEE în ultimii 7 ani  (Deloitte Tehnology Fast 50). În 2012, INSIA a primit titlul de campion  la premiile European Business Awards şi fost clasată în Cehia în top 5 brokeri de asigurare ai anului, de către Asociaţia Brokerilor în urma  votului companiilor de asigurări.
Urmăriţi-ne pe Facebook 
Mai mult despre INSIA pe www.insia.ro

Găsește un consultant INSIA

Asiguratori