AcasaStiriINSIA se lanseaza in Romania, tintind o cota de piata de 10% in zece ani

INSIA se lanseaza in Romania, tintind o cota de piata de 10% in zece ani

1. iulie 2013 | secțiune: Stiri

INSIA, una dintre cele mai importante retele de brokeri de asigurari din Europa Centrala si de Est, a anuntat oficial deschiderea Sucursalei din Bucuresti. Compania, cu sediul in Praga, isi propune sa se extinda pe piata de brokeraj de retail in Romania, oferind o solutie de tip franciza profesionistilor cu experienta de minimum 2 ani in asigurari, care doresc sa se lanseze in antreprenoriat.

Sursă: www.1asig.ro

"Ne propunem ca pana la sfarsitul anului sa avem 10 parteneri in Romania, iar intr-un interval de 10 ani sa detinem o cota de 10% din piata romaneasca de intermedieri", a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Louis COOMANS, Managing Director, INSIA Europe. Pentru inceput, tinta este reprezentata de orasele cu peste 100.000 de locuitori. 

In urmatorii trei ani, INSIA si-a propus sa acopere majoritatea regiunilor din Romania si sa aiba un numar de minim 50 de birouri. Pana in prezent, INSIA are deja doua contracte semnate cu francizatii pentru primele birouri din Romania.

Conceptul INSIA, bazat pe dezvoltarea unei retele prin intermediul persoanelor fizice si a companiilor mici si mijlocii, creat la inceputul anilor 1990, a cunoscut un real succes, ajungand, in momentul de fata, la peste 250 de birouri in Cehia si Slovacia.

Incepand cu anul 2011, in actionariatul INSIA a intrat MARSH, creandu-se un parteneriat strategic prin care acest model de business va fi implementat si dezvoltat in tarile in care MARSH opereaza si are experienta de piata.

"Suntem incantati ca putem ajuta INSIA cu intrarea pe piata din Romania. In parteneriatul nostru, putem vedea o multime de oportunitati de dezvoltare pe piata din Romania. Pe de alta parte, membrii retelei INSIA vor beneficia de sprijin si de resursele vaste de pe pietele internationale", a precizat Cristian FUGACIU, Director General, MARSH Romania.

"Modelul INSIA va aduce servicii de inalta calitate pentru furnizarea unei game complete de produse, de la asigurari pentru segmentul de retail si IMM-uri. Dorim sa atragem in reteaua INSIA cei mai buni profesionisti in asigurari din Romania care urmaresc sa-si dezvolte o afacere in acest domeniu", a explicat Alexandra ARSENIE, Business Development Manager, INSIA Romania.

Avantajele acestui model deriva din lipsa oricaror taxe de intrare, de franciza, dar si de absenta unor cerinte logistice, precum spatiu, dotari tehnice etc. 

Modelul companiei este bazat pe software-ul numit YETI, care este o platforma de lucru conceputa si dezvoltata exclusiv pentru brokerii de asigurari din reteaua INSIA. YETI reprezinta o parte din filozofia companiei, bazata pe libertatea membrilor din retea, educatie continua si schimb de experienta. YETI este o baza de date online care cuprinde toate mijloacele necesare pentru activitatea unui broker. Aceasta platforma este folosita de toti partenerii INSIA din intreaga Europa, ea oferind un mediu de business transparent. 

Găsește un consultant INSIA

Asiguratori