\

AcasaStiriINSIA EUROPE – specialisti in asigurari

INSIA EUROPE – specialisti in asigurari

11. mai 2016 | secțiune: Stiri

INSIA EUROPE – specialisti in asigurari

Brokerul de asigurari, INSIA EUROPE, face parte din grupul american Marsh & McLennan si detine cea mare retea de birouri din Europa Centrala si de Est. Compania este prezenta in Cehia, Solvacia, Italia, Romania si Polonia.

Compania INSIA a.s. a fost fondata in 1992 la Praga, in Republica Cehia de catre doi specialisti, unul in asigurari, Ivan Špirakus si unul in IT, Pete Marek. Cei doi parteneri si-au combinat cunostintele, transformand astfel INSIA in lider de piata in Cehia. Cei doi, in 2006, au extins modelul de business si in Slovacia. Din dorinta grupului Marsh & McLennan Companies de a-si face simtita prezenta si pe segmentul de retail, respectiv al IMM-urilor la nivel global, a luat nastere INSIA EUROPE SE, prin cumpararea pachetului majoritar de actiuni a companiei INSIA a.s. in anul 2011. Dupa achizitie, s-a infiintat in 2012 o noua enitate juridica, INSIA EUROPE SE si s-au deschis sucursale in Polonia, Italia si Romania.

In prezent, in cele 5 tari, INSIA colaborareaza cu aproximativ 1.700 de francizati, cu peste 350 de birouri, care au intermediat in 2015 prime de asigurare de peste de 100 mil. EUR.

In Romania, INSIA EUROPE are 25 birouri in 11 orase din tara.

MODEL DE BUSINESS

INSIA Europe are un model de franciza unic in piata, care s-a dovedit a fi de succes la nivel international. Modelul lor de business imbina brand-ul puternic al grupului din care fac parte, Marsh & McLennan Companies, cu instrumentele perfectionate in decusul anilor, necesare dezvoltarii unui business de succes in asigurari. INSIA opereaza exlusiv prin sistem de franciza, oferind astfel noului antreprenor suportul lor complet, alaturi de un brand puternic, transparenta, suport operational, proiecte personalizate, platforme avansate si instrumente IT, produse de asigurare si nu in ultimul rand solutii de plasare a riscului la nivel international prin intermediul parteneriatelor incheiate cu asiguratori de la Londra.

Country manager-ul pe Romania, Alexandra Elena Durbaca (Arsenie) s-a alaturat INSIA Europe in 2012, punand bazele operatiunilor sucursalei INSIA EUROPE din Romania. In tara, INSIA este prezenta in 11 orase (Bucuresti, Pitesti, Mioveni, Craiova, Arad, Deva, Sibiu, Curtea de Arges, Piatra Neamt, Constanta si Galati) prin intermediul celor 25 de francize. In 2015 cifra de afaceri a fost de 1,8 milioane de euro.

Care sunt produsele sau serviciile pe care le ofera?

In cadrul birourilor de brokeraj in asigurari, INSIA ofera clientilor o gama larga de produse de asigurare, de la asigurari obligatorii precum asigurarile RCA sau PAD, pana la asigurari pentru IMM-uri ori alte riscuri complexe.

Tipuri de asigurari

 • Asigurari RCA
 • Asigurari CASCO
 • Asigurari de locuinte
 • Asigurari medicale/sanatate
 • Asigurari de calatorie
 • Asigurarea IMM-urilor
 • Asigurarea MALPRAXIS
 • Asigurari de accidente persoane
 • Asigurarea CMR
 • Asigurari de bunuri pe timpul transportului (CARGO)
 • Asigurari agricole
 • Asigurarea facultativa a animalelor/ pasarilor
 • Asigurarea banilor si a altor valori
 • Asigurarea de raspundere civila
 • Asigurarea de raspundere profesionala
 • Alte tipuri de asigurari

Cine sunt clientii companiei?

Clientii INSIA sunt persoana fizica si persoane juridice. Brokerul Insia intermediaza toate tipurile de asigurari, de la asigurari generale pana la cele de viata, avand parteneriate cu o paleta larga de asiguratori locali si internationali.

Ce proiecte are in desfasurare?

INSIA dezvolta proiecte prin care promoveaza, in randul angajatilor din cadrul companiilor, educatia financiara si asigurarile. In plus, pot creiona pentru companiile de peste 50 de angajati programe de asigurare dedicate.

Testimoniale     

"INSIA inseamna pentru mine, pasiune pentru asigurari. Este o companie unde gasesti unii dintre cei mai buni specialisti in asigurari cu care poti discuta toate problemele tale referitoare la acest domeniu. Este foarte interesant sa le asculti sugestiile si propunerile, mai ales ca experienta lor in domeniul asigurarilor este excelenta. Ma bucur ca avem o colaborare reciproc avantajoasa."
Nicolae Olteanu – Presedinte si Director Financiar Henkel Romania / Director Financiar Henkel Bulgaria

"Colaborarea cu INSIA s-a dovedit a fi o alegere foarte buna pentru noi. Consultantii in asigurari ai acestei echipe se orienteaza cu adevarat spre nevoile clientilor, un lucru esential in acest domeniu. Recomand cu caldura aceasta companie atat datorita profesionalismului de care au dat dovada ca echipa, cat si pentru implicarea lor reala in colaborarea noastra."
Ion Brătianu – General Manager Decora Design


Certificari

La nivel national
1.      Premiile brokerilor de asigurare 2016 - Xprimm
Premiul de Performanta in brokeraj in 2016 – INSIA Romania

La nivel international
1.      European Business Awards
Premiul Ruban d’Honneur 2012/2013

Campionul National al Cehiei in 2012/2013
2.      Deloitte Technology Fast 50

Deloitte, companie multinationala de audit si consultanta, anunta in fiecare an clasamentul pentru prestigioasa Technology FAST50CE si publica topul companiilor cu cele mai rapide cresteri din Europa Centrala si de Est (Deloitte Technology Fast 50).

INSIA, cea mai mare retea de brokeri de asigurari din Europa Centrala si de Est, a fost clasata pentru al 8-lea an consecutiv in topul Deloitte cu o crestere totala a vanzarilor de 262 %. Este singura firma din Republica Ceha inclusa in topul Deloitte pentru o perioada atat de lunga.


Cariere

INSIA Europe Romania doreste sa-si extinda aria de acoperire nationala prin dezvoltarea conceptului unic de franciza facand parteneriate cu asistentii in brokeraj persone juridice.

Sediul central - INSIA EUROPE ROMANIA (persoana de contact Stefan Florea)

Telefon Mobil: 0731 310 984
Telefon Fix: 0213808549
E-mail: stefan.florea@insia.eu

 

Sursă: http://www.femei-in-afaceri.ro/ro/articol/insia_europe_specialisti_in_asigurari

Găsește un consultant INSIA

Asiguratori