AcasaStiriEVOLUȚIA PIEȚEI ASIGURĂRILOR ÎN PRIMELE ȘASE LUNI ALE ANULUI 2018

EVOLUȚIA PIEȚEI ASIGURĂRILOR ÎN PRIMELE ȘASE LUNI ALE ANULUI 2018

10. octombrie 2018 | secțiune: Stiri

EVOLUȚIA PIEȚEI ASIGURĂRILOR ÎN PRIMELE ȘASE LUNI ALE ANULUI 2018

Societățile de asigurare autorizate și reglementate de ASF au subscris, în primul semestru al anului 2018, prime brute în valoare de 5,04 miliarde lei, din care 79% reprezintă prime brute subscrise pentru activitatea de asigurări generale (3,97 miliarde lei), iar 21% sunt prime aferente asigurărilor de viață (1,07 miliarde lei).

În primul semestru al anului 2018, aproximativ 88% din volumul total de prime brute subscrise a fost realizat de 10 societăți din cele 29 de societăți care desfășurau activitate de asigurare/reasigurare la 30 iunie 2018.

ASF a primit în primele șase luni ale acestui an un număr de 4.689 de petiții pentru piața asigurărilor – reasigurărilor, în creștere cu 17,46% față aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, au fost înregistrate în mod unic pe petent, analizate și soluționate un număr de 3.695 petiții (78,80% din totalul înregistrat) transmise de către asigurați/păgubiți, petiții care intră în sfera de competență a ASF, în creștere cu 16,34% față de înregistrările din semestrul I 2017, iar un număr de 994 petiții (21,20%) au fost clasate sau conexate, în conformitate cu prevederile Ordonanței nr. 27/2002 și cu procedurile interne ale ASF.

In acest context, INSIA Europe Romania si-a mentinut trendul ascendent si strategia de piata orientata catre asigurarile non-auto, in special asigurarile de bunuri, asigurarile de raspunderi, dar si asigurarile de sananate, individuale si de grup.

Ca segment de business, focusul INSIA ramane pe segmentul IMM, oferind solutii personalizate si consultanta de risc.

INSIA Europe SE este o companie internationala de brokeraj in asigurari care are cea mai mare retea de intermediari in asigurari din Europa Centrala si de Est. INSIA Europe se dezvolta prin sistem de franciza oferind noului antreprenor suport complet pentru deschiderea afacerii, alaturi de un brand puternic, transparenta, sprijin operational, proiecte personalizate, platforme avansate si instrumente IT, training-uri de specialitate si gama larga de produse de asigurare. La nivel international de peste 25 de ani, INSIA oferta o gama larga de produse de asigurare de la asigurari obligatorii precum asigurarile RCA sau PAD, pana la asigurari pentru IMM-uri, de raspunderi, de sanatate ori alte riscuri complexe in cazul clientilor persoane juridice.

Găsește un consultant INSIA

Asiguratori