AcasaDespre INSIAConditii generale de colaborare

Conditii generale de colaborare

INFORMAȚII IMPORTANTE PENTRU CLIENȚII INSIA

Conditii generale de colaborare

Informații generale


INSIA a.s. Praga – Sucursala Bucureşti este un intermediar în asigurări și consultant de risc.
INSIA a.s. Praga – Sucursala Bucureşti este o sucursală a companiei INSIA a.s. (cu sediul social in Vinohradská 2828/151, 130 00  Praga 3 – Žižkov, Republica Ceha), cu sediul social în București, Floreasca Business Park, str. Calea Floreasca nr. 169A, corp A1, et. 3, sector 1, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/3105/08.03.2013, cod fiscal nr. 31340347.
INSIA a.s. Praga – Sucursala Bucureşti sucursala a unui intermediar independent conform legislatiei Europene privind distributia in asigurari este notificată la Autoritatea de Supraveghere Financiara.

INSIA a.s. Praga – Sucursala Bucureşti este reprezentată legal de dna. Violeta SOARE, împutenicită prin Decizia Consiliului INSIA din 17.09.2018 apostila nr.14364/2018.


Noi ne reprezentăm clienții și îi tratăm cu onestitate, corectitudine și profesionalism. Nu ne vom pune în mod deliberat într-o poziție în care interesele sau îndatoririle noastre față de oricine altcineva ne împiedică să ne îndeplinim îndatoririle față de dumneavoastră.


Dacă doriți să înregistrați o petiție, vă rugăm să apelati direct contactul din INSIA Romania cu care colaborati in mod uzual sau pe email la adresa info.ro@insia.com.

 

Dacă sunteti in continuare nemulțumit de modul în care vă este tratata petiția, aveți dreptul să vă adresați la SAL-FIN în conformitate cu art.23 din Regulamentul ASF nr. 4/2016 privind organizarea şi funcţionarea Entităţii de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul financiar nonbancar (SAL-FIN).

În mod normal, vă recomandăm o soluție de asigurare pe baza unei analize corecte și personalizate, oferindu-vă suficiente informații pentru ca să puteți lua o decizie în cunoștință de cauză în funcție de necesitățile dumneavoastra de asigurare. Când vom primi instrucțiunile, vom încerca să obtinem asigurarea astfel incat sa indeplineasca nevoile pe care le-ați solicitat.


Putem să vă informăm despre un produs cu privire la care nu ne-ați solicitat informații. În astfel de situații, vă vom semnala clar acest aspect.
Uneori obținem oferte de la un număr limitat de asigurători sau chiar de la un singur asigurător. Atunci când procedăm astfel, nu avem obligația contractuală de a plasa/colabora exclusiv cu un asigurător anume. Vom aborda asigurătorii pe baza cunoștințelor și experientei noastre.


Conflictele de interese și transparența


Nicio societate de asigurare sau societate-mamă a unei societăți de asigurări nu deține o investiție directă sau indirectă mai mare de 10% din drepturile de vot sau din capitalul companiei INSIA. Societatea-mamă face parte din grupul Marsh & McLennan Companies, Inc. și afiliatele sale dețin propriile acțiuni și au acorduri contractuale cu anumiți asigurători și brokeri. Informații cu privire la aceste colaborari vă pot fi furnizate în formă letrică la cerere sau sunt disponibile la adresa urmatoare:

Equity interests of Marsh & McLennan Companies, Inc. and its subsidiaries in insurers


Noi suntem remunerati pe baza uneia din modalitățile bifate mai jos:

  • Un procent din prima datorată asigurătorului pentru polițele dvs. de asigurare (comision de brokeraj) care este inclus în prima de asigurare; sau
  • O remunerație plătită direct de dvs. către INSIA; sau
  • O combinație a celor două.

 

Informații suplimentare pot fi găsite în documentul „Transparență și informare”  la următoarea adresă web: http://romania.insia.eu/despre-insia/transparen-i-informare/


Putem opera anumite facilități și alte structuri de plasament cu asigurătorii. Suntem remunerați separat de asigurători pentru administrarea acestora. Vă vom informa dacă asigurarea dumneavoastra este plasată într-o astfel de facilitate și/sau structura de plasament. În cazul în care informațiile sunt trimise electronic, puteți solicita o copie pe suport  hârtie și vă vom furniza-o gratuit.

Găsește un consultant INSIA

Asiguratori